Sosyal Medya

Dünya

Rusya doğalgaz satışında yönünü Avrupa’dan Asya’ya çevirdi

Rusya Doğu Asya ülkelerine doğalgaz ihraç etmeye başlıyor.



Rusya’dan DoÄŸu Asya istikametine ilk doÄŸal gaz boru hattının temel atma töreni 1 Eylül’de yapıldı. DoÄŸu Sibirya’nın Yakutistan bölgesinde yapılan törene Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Çin BaÅŸbakan Yardımcısı Zhang Gaoli katıldı. Proje kapsamında her iki taraf enerji diplomasisinde yeni bir adım atmış oldu.

“Sibirya’nın Gücü” olarak adlandırılan boru hattı üzerinden, her yıl 38 milyar metreküp Rus doÄŸalgazı Çin’e gönderilecek. Ancak bu miktar yılda 60 milyar metreküpe kadar yükseltilebilecek.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin projenin Batı’ya karşı misilleme olmadığının altını çizerek “ Bu yeni boru hattı sayesinde sadece ihracatımızı arttırıp yeni pazarlar bulmakla kalmadık, aynı zamanda ciddi bir adım attık. Kendi ülkemize gaz tedariÄŸinde bulunacağız, bu ülkemizin doÄŸu kısmı, özellikle de DoÄŸu Sibirya ve Uzak DoÄŸu bölgeleri için çok büyük bir adım.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar boru hattını Rusya’nın DoÄŸu’ya yüzünü çevirmesinin bir iÅŸareti olarak yorumluyor.
Rusya küresel enerji piyasasında önemli bir rolü olduÄŸunu vurgulayarak Batı’ya baÄŸlı olmadığının bir kez daha altını çizdi.

Pakistan ve Hindistan’ın da önümüzdeki yıllarda bu projeye katılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.